top of page
UW VERHAAL VISUEEL VERTELD, GESCHILDERD MET LICHT!
 

Eind jaren '70 kreeg ik van mijn vader een Gevabox als eerste toestel.  Hij heeft me alles geleerd.  Gefascineerd door zijn donkere kamer, kreeg ik de fotografie met de paplepel ingegoten.

Na de start van mijn carrière in de jaren '80 bij Defensie, richtte ik in 1994 een IT bedrijfje op dat uitgroeide tot een full digital agency met veeleisende multinationals en overheden als klanten waarvoor we veel websites, web-toepassingen en webshops bouwen.


Mazda Europe, Christelijke Mutualiteiten, Vlaamse Overheid, Roularta, Wit-Gele Kruis, bPost, European Medicines Agency zijn enkele van onze klanten.

Omdat het visuele aspect, de zogenaamde "UX/UI", gigantisch belangrijk is, werd de fotografie-unit uitgebreid en begon die een eigen leven te leiden.

Bedrijfsklanten vragen portretten van medewerkers, reportages van hun gebouwen en hun producten. Dat is nog steeds leuk maar.... 


.
Z55_1376.JPG

WAAROM PEVE VISUALS?

In de eerste plek.... voor mezelf.  Om als mens én artiest in evenwicht te blijven en een uitlaatklep te hebben voor mijn eigen creatieve projecten.

 

Om mijn passie de vrije loop te laten voor ... passie, emotie, de mens op zijn menselijkst tijdens muziekuitvoeringen of sportbeoefening of gewoon tijdens een portretshoot.

Als digital agency omarmen wij ook Artificiële Intelligentie; we gebruiken het als aanvulling op onze eigen reportages.

Tijdens een reportage gaat het er heel gemoedelijk aan toe. Iedereen zal zich op zijn gemak voelen en er is geen stress; er wordt gelachen en op tijd gepauzeerd met een tasje koffie. 
Tijdens een shoot is er ook ruimte voor ùw inbreng en ideeën!

De enige verwachting die ik heb, is dat ù er een prachtige herinnering aan over houdt en dat ik als fotograaf mijn creatieve honger kan stillen.

Om die laatste reden, maken we geen pasfoto's, huwelijksreportages of communiefoto's.

 

Tot gauw!?

Peter Vantieghem

bottom of page