top of page
UW VERHAAL VISUEEL VERTELD, GESCHILDERD MET LICHT!
 

Eind jaren '70 kreeg ik van mijn vader een Gevabox als eerste toestel.  Hij heeft me alles geleerd.  Gefascineerd door zijn donkere kamer, kreeg ik de fotografie met de paplepel ingegoten.

In 1994 richtte ik een IT bedrijfje op dat ik vandaag nog altijd run.  De klanten zijn voornamelijk veeleisende multinationals en overheden waarvoor we veel websites, web-toepassingen en webshops bouwen.

Omdat het visuele aspect, de zogenaamde "UX/UI", gigantisch belangrijk is, werd de fotografie-unit uitgebreid en begon die een eigen leven te leiden.


Minstens even graag creëer ik echter
herinneringen van en voor mensen zoals u en ik.  Visual creation betekent: mensen een goed gevoel geven met beelden en mensen op een authentieke en creatieve manier in beeld brengen tijdens sport- of muziekevenementen..
Z55_1376.JPG

WAAROM PEVE VISUALS?

In de eerste plek.... voor mezelf.  Om als mens in evenwicht te blijven en een balans te hebben tussen de creatieve fotografie wereld en de keiharde en complexe IT wereld. 

 

Ook dat heeft dan weer een bepaalde vlucht genomen: sinds dit jaar is er een stagiaire fotograaf ons komen versterken.  Het is een harde leerschool want voor onze reportages gelden dezelfde hoge kwaliteitseisen als voor IT toepassingen. Alleen merkt u daar niets van buiten het resultaat...

Tijdens een reportage gaat het er heel gemoedelijk aan toe. Iedereen zal zich op zijn gemak voelen en er is geen stress; er wordt gelachen en op tijd gepauzeerd met een tasje koffie.  Leest u er zeker de Google reviews op na: tijdens een shoot is er ook ruimte voor ùw inbreng en ideeën!

De enige verwachting die ik heb, is dat ù er een prachtige herinnering aan over houdt en dat ik als fotograaf mijn creatieve honger kan stillen.

Om die laatste reden, maken we geen pasfoto's, huwelijksreportages of communiefoto's.

 

Tot gauw!?

Peter Vantieghem

bottom of page